PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Tahan-halva koja se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:


Propis NN 90/1996

• 1) da je žutobijele do žućkastosivkaste boje, umjereno slatka okusa i umjereno masna izgleda te da ima miris svojstven sezamovu ulju,


Propis NN 90/1996

• 2) da sadrži najmanje 50% ukupnih šećera računano na proizvod i najmanje 22% sezamova ulja iz sezamove mase računano na proizvod,


Propis NN 90/1996

• Bijela halva jest proizvod dobiven kuhanjem bombonske mase kojoj se dodaju pržene jezgre oraha, badema i sezamova sjemena te aromatske i pjenušave tvari čija je upotreba dopuštena u proizvodnji tahan-halve, osim ekstrakta korijena biljke saponarije.


Propis NN 90/1996
• Bijela halva koja se stavlja u promet mora biti tvrda i ljepljiva masa bijele boje.

Propis NN 90/1996
• Crna halva jest proizvod dobiven kuhanjem šećera propisanih ovim pravilnikom i sezama (tahan) mase prema određenom tehnološkom postupku.

Propis NN 90/1996 • Pri proizvodnji crne halve, radi postizanja specifičnog okusa, dodaju se kakao u prahu, karamelizirani šećer, jezgra oraha, lješnjaka, kikirikija i badema i grožđice.
Propis NN 90/1996 • Crna halva koja se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
Propis NN 90/1996 • 1) mora biti tamne boje, umjereno slatkog okusa i mirisa svojstvenog crnoj halvi;
Propis NN 90/1996 • 2) sadržavati najmanje 50% ukupnih šećera, računano na suhu tvar proizvoda i najmanje 20% sezamova ulja od sezamove mase, računano na suhu tvar proizvoda;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • 3) sadržavati najmanje 5% jezgričavog voća, računano na suhu tvar proizvoda;
Propis NN 90/1996 • 4) ne smije sadržavati više od 5% vode računano na proizvod;
Propis NN 90/1996 • 5) sadržavati najmanje 1,5% karameliziranog šećera ili najmanje 5% kakaa u prahu, računano na suhu tvar proizvoda;
Propis NN 90/1996 • Marcipan-proizvodi jesu proizvodi dobiveni od sirove marcipan-mase.
Propis NN 90/1996 • Slatki badem koji se upotrebljava za proizvodnju sirove marcipan-mase može sadržavati do 4% gorkog badema.
Propis NN 90/1996 • Sirova marcipan-masa izrađuje se od slatkih badema, uz dodatak šećera ili do 3,5% škrobnog sirupa. Udio bademova ulja u sivoj marcipan-masi mora iznositi najmanje 28%.
Propis NN 90/1996 • Marcipan-proizvodi izrađuju se od najmanje 50% sirove marcipan-mase, šećera u prahu i drugih dopuštenih dodataka.
Propis NN 90/1996 • Marcipan-proizvodi mogu biti marcipan-masa, kandirani marcipan-proizvodi, glazirani marcipan-proizvodi, prevučeni marcipan-proizvodi i punjeni marcipan-proizvodi.
Propis NN 90/1996 • Količina punjenja u marcipan-proizvodu može iznositi najviše 30%, a vlaga najviše 20% računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Persipan-proizvodi jesu proizvodi dobiveni od sirove persipan-mase.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 54/93, Broj 135/05, Broj 7/09, Broj 119/99, Broj 117/07, Broj 76/93


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled