PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1.10. »Svježe meso« je meso koje nije bilo podvrgnuto nikakvom drugom postupku konzerviranja osim hlađenja, zamrzavanja ili brzog zamrzavanja, uključujući vakuumski pakirano meso i meso pakirano u kontroliranoj atmosferi.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1.11. »Jestivi nusproizvodi« označavaju svježe meso osim mesa trupa, uključujući unutarnje organe i krv.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1.12. »Unutarnji organi« su organi prsne, trbušne i zdjelične šupljine, te dušnik i jednjak, a kod ptica i voljka.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1.13. »Mljeveno meso« je otkošteno meso samljeveno na komadiće koje sadrži manje od 1 % soli.


Internet NN 99/2007
• 1.14. »Strojno otkošteno meso« ili »SOM« je proizvod koji se, nakon uklanjanja kostiju, dobije odvajanjem mesa od kostiju s dijelovima mesa, ili od trupa peradi, strojnom obradom kojom se uništava ili mijenja struktura mišićnih vlakana.

Internet stranice NN 99/2007
• 1.15. »Mesni pripravci« označavaju svježe meso, uključujući meso usitnjeno na komadiće, kojemu su dodani prehrambeni proizvodi, začini ili dodaci ili koje je bilo podvrgnuto postupcima nedovoljnima za promjenu unutarnje strukture mišićnih vlakana mesa niti uništavaju značajke svježeg mesa.

Internet stranice NN 99/2007 • 1.16. »Klaonica« je objekt u kojemu se obavlja klanje i klaonička obrada životinja čije je meso namijenjeno prehrani ljudi.
Internet stranice NN 99/2007 • 1.17. »Objekt za rasijecanje mesa – rasjekavaonica« je objekt u kojemu se obavlja otkoštavanje i/ili rasijecanje mesa.
Internet stranice NN 99/2007 • 1.18. »Objekt za obradu divljači« je svaki objekt u kojemu se nakon ulova divljač i meso divljači pripremaju za stavljanje na tržište.
Internet stranice NN 99/2007 • 2.1. »Školjkaši« su lamelibranchiati koji se hrane filtracijom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 2.2. »Morski biotoksini« su otrovne tvari, koje mogu akumulirati školjkaši, a naročito kao rezultat hranjenja planktonom koji sadrži toksine.
Informacije NN 99/2007 • 2.3. »Kondicioniranje« je držanje živih školjkaša koji potječu iz proizvodnog područja razreda A, centra za pročišćavanje ili otpremnog centra, u spremnicima ili bilo kojim drugim postrojenjima koja sadrže čistu morsku vodu ili na prirodnim prostorima, kako bi se uklonio pijesak, mulj ili blato, sačuvala ili poboljšala organoleptika svojstva te osiguralo njihovo dobro vitalno stanje prije pakiranja ili ambalažiranja.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 2.4. »Sakupljač« je svaka fizička ili pravna osoba koja na području sakupljanja/izlovljavanja na bilo koji način sakuplja/izlovljava žive školjkaše u svrhu rukovanja školjkašima i stavljanja školjkaša u promet.
Pregledi NN 99/2007 • 2.5. »Proizvodno područje« je područje mora, ušća ili lagune na kojemu se nalaze prirodna staništa školjkaša ili područja za uzgoj školjkaša, a s kojega se školjkaši sakupljaju/izlovljavaju.
Besplatno NN 99/2007 • 2.6. »Područje za ponovno polaganje školjkaša« je područje mora, ušća ili lagune čije su granice jasno označene plutačama, stupovima ili drugim fiksnim oznakama te koje se upotrebljava isključivo za prirodno pročišćavanje živih školjkaša.
Glasnik NN 99/2007 • 2.7. »Otpremni centar« je objekt na obali ili na moru koji služi za prihvat, kondicioniranje, pranje, čišćenje, sortiranje, pakiranje i ambalažiranje živih školjkaša namijenjenih za prehranu ljudi.
Propis NN 99/2007 • 2.8. »Centar za pročišćavanje« je objekt opremljen spremnicima koji se napajaju čistom morskom vodom i u kojima se živi školjkaši drže toliko dugo koliko je potrebno da se smanji njihova kontaminacija kako bi bili prikladni za prehranu ljudi.
Propis NN 99/2007 • 2.9. »Ponovno polaganje« je premještanje živih školjkaša u područja za ponovno polaganje, u kojima se oni drže toliko dugo koliko je potrebno da se smanji njihova kontaminacija kako bi bili prikladni za prehranu ljudi. To ne uključuje posebni postupak premještanja školjkaša u područja pogodnija za njihov daljnji rast ili uzgoj.
Propis NN 99/2007 • 3.1. »Proizvodi ribarstva« su sve slatkovodne ili morske životinje (osim živih školjkaša, živih bodljikaša, živih plaštenjaka i živih morskih puževa te svih sisavaca, gmazova i žaba) podrijetlom iz ribolova ili iz uzgoja, uključujući i sve jestive oblike, dijelove i proizvode tih životinja.
Propis NN 99/2007 • 3.2. »Brod tvornica« je svako plovilo na kojemu se proizvodi ribarstva obrađuju na jedan ili više sljedećih načina te potom pakiraju ili ambalažiraju i, prema potrebi, hlade ili zamrzavaju: filetiraju, režu na komade, uklanja im se koža, uklanjaju im se ljušture, uklanjaju im se ljuske, usitnjavaju se ili prerađuju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 3/93, Broj 35/09, Broj 155/09, Broj 54/04, Broj 2/07, Broj 42/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled