PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-05-57-1352 NN 57/2009

• (1) Broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj i prirodnoj izvorskoj vodi na izvoru mora odgovarati normalnom broju mikroorganizama te pružati zadovoljavajući dokaz o zaštiti izvora od svih oblika onečišćenja.


Stranica 2009-05-57-1352 NN 57/2009

• (2) Broj mikroorganizama iz stavka 1. ovog članka određuje se prema kriterijima za mikrobiološka ispitivanja na izvoru, propisanim u Dodatku 1. ovog Pravilnika.


Stranica 2009-05-57-1352 NN 57/2009

• (3) Normalni broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj i prirodnoj izvorskoj vodi iz stavka 1. ovog članka podrazumijeva relativno konstantan broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj i prirodnoj izvorskoj vodi na izvoru prije bilo kakvog dozvoljenog postupka obrade, čiji se kvalitativan i kvantitativan sastav uzima u obzir u postupku priznavanja prirodne mineralne i prirodne izvorske vode, a kontrolira se periodičkim analizama.


Stranica 2009-05-57-1352 NN 57/2009

• (4) Broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj i prirodnoj izvorskoj vodi na izvoru ne smije biti veći od:


Internet NN 57/2009
• – 20 u 1 ml poraslih pri temperaturi od 20 – 22 °C u vremenu od 72 sata na agar-agaru ili agar-želatini;

Internet stranice NN 57/2009
• – 5 u 1 ml poraslih pri temperaturi od 37 °C u vremenu od 24 – 48 sati na agar-agaru.

Internet stranice NN 57/2009 • (5) Vrijednosti iz stavka 4. ovog članka smatraju se orijentacijskim brojčanim vrijednostima, a ne najvećim dopuštenim koncentracijama.
Internet stranice NN 57/2009 • (6) Ukupni broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj i prirodnoj izvorskoj vodi nakon punjenja u ambalažu ne smije biti veći od:
Internet stranice NN 57/2009 • – 100 u 1 ml poraslih pri temperaturi od 20 – 22 °C u vremenu od 72 sata na agar-agaru ili agar-želatini;
Internet stranice NN 57/2009 • – 20 u 1 ml poraslih pri temperaturi od 37 °C u vremenu od 24 – 48 sati na agar-agaru.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 57/2009 • (7) Broj mikroorganizama iz stavka 6. ovog članka mora se određivati unutar 12 sati nakon punjenja vode u ambalažu, pod uvjetom da se voda održava na temperaturi od 4 °C ± 1 °C tijekom 12 sati.
Informacije NN 57/2009 • Prirodna mineralna i prirodna izvorska voda na izvoru i pri stavljanju na tržište ne smije sadržavati:
Poslovne stranice NN 57/2009 • – bakteriju Escherichia coli i druge koliformne bakterije te fekalne streptokoke u bilo kojem ispitanom uzorku od 250 ml;
Pregledi NN 57/2009 • – sporogene sulfitoreducirajuće anaerobne bakterije u bilo kojem ispitanom uzorku od 50 ml;
Besplatno NN 57/2009 • – bakteriju Pseudomonas aeruginosa u bilo kojem ispitanom uzorku od 250 ml.
Glasnik NN 57/2009 • Bez dovođenja u pitanje odredbi članaka 12. i 13. ovog Pravilnika i uvjeta korištenja vode iz članka 15. do 18. ovog Pravilnika, pri stavljanju prirodne mineralne i prirodne izvorske vode na tržište:
Propis NN 57/2009 • – broj mikroorganizama u prirodnoj mineralnoj vodi i prirodnoj izvorskoj vodi može biti jedino rezultat normalnog razvoja prirodne mikroflore koju je voda imala na izvoru te bez obzira na vrijednosti navedene u članku 12. ovog Pravilnika ne znači onečišćenje,
Propis NN 57/2009 • – prirodna mineralna i prirodna izvorska voda ne smije imati bilo kakve nedostatke vezane uz senzorska svojstva.
Propis NN 57/2009 • 5. UVJETI KORIŠTENJA I SLUŽBENE KONTROLE PRIRODNE MINERALNE I PRIRODNE IZVORSKE VODE
Propis NN 57/2009 • (1) Koncesiju za korištenje prirodne mineralne i prirodne izvorske vode iz izvora daje tijelo nadležno za davanje koncesije sukladno posebnom propisu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 150/02, Broj 27/07, Broj 47/93, Broj 65/09, Broj 115/07, Broj 54/91


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled