PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3798 NN 133/2007

• 2. »Mliječni proizvodi« su proizvodi koji se proizvode bilo kojim postupkom prerade mlijeka, isključivo iz kravljeg, ovčjeg, kozjeg te bivoljeg mlijeka, te njihovih mješavina, a koji sadrže najmanje 50% mlijeka, mliječnih proizvoda ili mliječnih udjela;


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• 3. »Složeni mliječni proizvodi« su proizvodi u kojima je mlijeko, mliječni proizvod ili mliječni sastojak osnovni sastojak u pogledu količine u gotovom proizvodu, pod uvjetom da sastojci koji ne potječu iz mlijeka nisu dodani kako bi djelomično ili potpuno zamijenili bilo koji mliječni sastojak;


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• 4. »Rekonstituirani mliječni proizvodi« proizvode se dodavanjem vode sušenim ili koncentriranim mliječnim proizvodima u količini potrebnoj da se dobije odgovarajući odnos vode i suhe tvari u gotovom proizvodu;


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• 5. »Rekombinirani mliječni proizvodi« proizvode se kombinacijom mliječne masti i bezmasne suhe tvari mlijeka u njihovom nepromijenjenom obliku, sa ili bez dodatka vode da se dobije odgovarajući sastav gotovog proizvoda;


Internet NN 133/2007
• 6. »Dodani sastojci« su sastojci, osim aditiva i aditivima sličnih tvari, koji se upotrebljavaju u proizvodnji, a moraju udovoljavati propisima o općim zahtjevima kakvoće i propisima o zdravstvenoj ispravnosti hrane.

Internet stranice NN 133/2007
• Na označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe posebnog propisa o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na označavanje.

Internet stranice NN 133/2007 • Proizvodi koji udovoljavaju zahtjevima propisanima ovim Pravilnikom označavaju se i stavljaju na tržište sukladno definiranim nazivima.
Internet stranice NN 133/2007 • Oznaka »mlijeko«, ukoliko nije popraćena dodatnim opisom, odnosi se isključivo na kravlje mlijeko.
Internet stranice NN 133/2007 • Proizvodi za koje ovim Pravilnikom nisu propisani posebni zahtjevi mogu se proizvoditi i stavljati na tržište prema proizvođačkoj dokumentaciji.
Internet stranice NN 133/2007 • Proizvodi iz stavka 4. ovoga članka su složeni, rekonstituirani i rekombinirani mliječni proizvodi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • Proizvodi koji se stavljaju na tržište kao zapakirana hrana ili pakiranje, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano, moraju udovoljavati odredbama posebnog propisa o mjeriteljskim zahtjevima za pakovine.
Informacije NN 133/2007 • Proizvodi iz članka 1. ovoga Pravilnika proizvode se i stavljaju na tržište sukladno sljedećoj podjeli:
Poslovne stranice NN 133/2007 • Sirovo mlijeko smije se stavljati na tržište samo na temelju odredbi posebnog propisa o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
Pregledi NN 133/2007 • Toplinski obrađeno mlijeko (kravlje, ovčje, kozje i bivolje) namijenjeno za prehranu ljudi proizvodi se i stavlja na tržište kao pasterizirano mlijeko i mlijeko obrađeno ultravisokom temperaturom (UHT) – sterilizirano mlijeko.
Besplatno NN 133/2007 • – visoku temperaturu kroz kratko vrijeme (najmanje 72°C tijekom 15 sekundi),
Glasnik NN 133/2007 • – nisku temperaturu kroz duže vrijeme (najmanje 63°C tijekom 30 minuta), ili
Propis NN 133/2007 • – bilo koju drugu kombinaciju vremena i temperature koja daje istovjetan učinak,
Propis NN 133/2007 • tako da proizvodi, gdje je primjenjivo, pokazuju negativnu reakciju na test alkalne fosfataze odmah nakon takvog postupka obrade.
Propis NN 133/2007 • Obrada ultra visokom temperaturom (UHT) – sterilizacija je postupak koji:
Propis NN 133/2007 • – uključuje kontinuirani tijek postupka na visokoj temperaturi kroz kratko vrijeme (najmanje 135°C u kombinaciji s odgovarajućim vremenom održavanja) tako da nema preživjelih mikroorganizama ili spora koje bi se mogle razvijati u obrađenom proizvodu, ako se drži u aseptički zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 76/08, Broj 10/05, Broj 152/05, Broj 69/91, Broj 8/06, Broj 12/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled