PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.1.2. Obnovljivost (R) je vrijednost ispod koje se nalazi apsolutna razlika između dva pojedinačna rezultata analiza dobivena primjenom istog postupka na istom materijalu za analizu, pod različitim uvjetima (drugi analitičar, druga oprema, drugi laboratoriji i/ili drugo vrijeme).


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.1.3. Ukoliko nije navedeno drugačije, za svaku pojedinu metodu vrijednosti kriterija ponovljivosti i obnovljivosti svakog postupka predstavljaju intervale s razinom pouzdanosti od 95% u skladu s HRN ISO 5725-2:2004.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.1.4. Potrebne međulaboratorijske pokuse i studije trebalo bi planirati i provoditi u skladu s međunarodnim smjernicama.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• U analitičkom izvješću treba biti navedena korištena metoda analize i dobiveni rezultati. Osim toga, izvješće mora sadržavati sve pojedinosti o postupku koje nisu određene metodom analize ili su izborne, kao i sve druge okolnosti koje su mogle utjecati na dobivene rezultate. Analitičko izvješće treba pružiti sve potrebne informacije za potpunu identifikaciju uzorka.


Internet NN 133/2007
• Ovim se postupkom opisuje referentna metoda uzorkovanja, prijevoza i skladištenja uzoraka toplinski obrađenog mlijeka.

Internet stranice NN 133/2007
• Uzorkovanje toplinski obrađenog mlijeka u spremnicima i dr. provest će stručna osoba koja je prošla odgovarajuću obuku prije uzorkovanja mlijeka.

Internet stranice NN 133/2007 • Ukoliko je to potrebno, nadležno tijelo ili ispitni laboratorij mora osoblje koje radi uzorkovanje podučiti tehnikama uzorkovanja kako bi se osiguralo da uzorak bude reprezentativan i u skladu s cijelom serijom.
Internet stranice NN 133/2007 • Ukoliko je to potrebno, nadležno tijelo ili ispitni laboratorij moraju uputiti osoblje koje radi uzorkovanje na poduku označavanja uzorka kako bi se osigurao nedvojbeni identitet uzorka.
Internet stranice NN 133/2007 • Oprema za uzorkovanje mora biti izrađena od nehrđajućeg čelika ili drugog odgovarajućeg materijala primjerene čvrstoće i konstrukcije koji odgovara njenoj namjeni (miješanje, uzorkovanje itd.). Stapovi i miješalice za miješanje tekućine u spremnicima moraju imati dovoljno prostora za odgovarajuće miješanje proizvoda, a da ne uzrokuju nastajanje užeglosti. Žlica mora imati čvrstu ručku dostatne dužine kako bi se omogućilo uzimanje uzoraka na bilo kojoj dubini u spremniku. Kapacitet žlice ne smije biti manji od 50 ml.
Internet stranice NN 133/2007 • Spremnici za uzorke i poklopci moraju biti od stakla, odgovarajućih metala ili plastike.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • Materijali od kojih je izrađena oprema za uzorkovanje (uključujući spremnike i poklopce) ne smiju uzrokovati nikakve promjene na uzorcima koje bi mogle utjecati na rezultate analize. Sve površine opreme za uzorkovanje i spremnika za uzorke moraju biti čiste i suhe, glatke i bez pukotina, i rubovi im trebaju biti zaobljeni.
Informacije NN 133/2007 • Bez obzira na analize koje treba provesti, mlijeko treba potpuno promiješati prije uzorkovanja, i to ručno ili strojno.
Poslovne stranice NN 133/2007 • Uzorak treba uzeti odmah nakon miješanja, dok se mlijeko još giba.
Pregledi NN 133/2007 • Volumen uzorka treba odgovarati zahtjevima analize. Kapacitet korištenih spremnika za uzorke treba biti takav da su gotovo u potpunosti ispunjeni uzorkom i da se time omogući odgovarajuće miješanje sadržaja prije analize i izbjegne bućkanje tijekom transporta.
Besplatno NN 133/2007 • U slučaju kada se količina mlijeka iz koje se trebaju uzeti uzorci nalazi u više spremnika, treba uzeti reprezentativnu količinu iz svakog spremnika i zabilježiti na koju količinu mlijeka se odnosi koji uzorak. U slučaju da uzorke iz svakog spremnika ne treba zasebno analizirati, tada treba promiješati udjele ovih reprezentativnih količina u omjerima proporcionalnima količini koja se nalazi u spremnicima iz kojih je uzet uzorak. Uzorke iz tih skupnih razmjernih količina treba uzeti nakon miješanja.
Glasnik NN 133/2007 • 4.2.2. Uzorkovanje iz velikih posuda – skladišni, željeznički i cestovni spremnici
Propis NN 133/2007 • 4.2.2.1. Miješanje mlijeka odgovarajućim postupkom prije uzorkovanja.
Propis NN 133/2007 • Za miješanje sadržaja velikih posuda ili skladišnih, željezničkih i cestovnih spremnika savjetuje se korištenje strojne miješalice sukladno točki 4.2.2.2. ovoga Priloga.
Propis NN 133/2007 • Vrijeme miješanja odgovara vremenskom razdoblju u kojem je mlijeko mirovalo. Potrebno je dokazati da učinkovitost postupka miješanja koji se primijeni pod bilo kojim okolnostima odgovara potrebama predviđene analize; kriterij učinkovitosti miješanja naročito utječe na sličnost rezultata analize provedene na uzorcima uzetima ili iz različitih dijelova pošiljke, ili iz ispusta spremnika u razmacima tijekom pražnjenja. Postupak miješanja mlijeka (neobrađenog ili punomasnog mlijeka) smatrat će se učinkovitim ukoliko razlika u količini masti koju sadrže dva uzroka uzeta pod ovim uvjetima iznosi manje od 0,1%.
Propis NN 133/2007 • U velikoj posudi s ispustom za izlijevanje na dnu može na točki izlijevanja postojati manja količina mlijeka koja nije reprezentativna za cjelokupni sadržaj čak ni nakon miješanja. Stoga je bolje uzimati uzorke kroz gornji otvor. Ukoliko se uzorci uzimaju na ispustu za izlijevanje, treba pustiti dovoljnu količinu mlijeka da proteče kako bi se osigurala reprezentativnost uzoraka u odnosu na cjelinu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 18/00, Broj 117/93, Broj 84/95, Broj 9/05, Broj 59/96, Broj 38/94


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled