PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3798 NN 133/2007

• Tablica 1. VRSTE SIRA OBZIROM NA UDIO MLIJEČNE MASTI U SUHOJ TVARI SIRA


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• Vrsta sira obzirom na udio mliječne masti u suhoj tvariUdio mliječne masti u suhoj tvari (%)


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• Na temelju članka 94. stavka 2. podstavka 4. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi


Stranica 2007-12-133-3798 NN 133/2007

• O METODAMA ANALIZA TOPLINSKI OBRA?ENOG MLIJEKA ZA PREHRANU LJUDI 1


Internet NN 133/2007
• Ovim se Pravilnikom propisuju referentne metode uzimanja uzoraka i referentne metode analize toplinski obrađenog mlijeka namijenjenog za prehranu ljudi radi kontrole kakvoće.

Internet stranice NN 133/2007
• Referentne metode analize toplinski obrađenog mlijeka su sljedeće:

Internet stranice NN 133/2007 • Izvedba referentnih metoda analiza, određivanja kriterija pouzdanosti i uzorkovanja provodi se sukladno odredbama propisanima u Prilogu 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Internet stranice NN 133/2007 • Metode iz članka 2. ovoga Pravilnika propisane su u Prilogu 2. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Internet stranice NN 133/2007 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Internet stranice NN 133/2007 • 1 Pravilnik preuzima odredbe Odluke Vijeća 92/608/EEZ od 14. studenoga 1992. kojom se propisuju metode analize i ispitivanja toplinski obrađenog mlijeka za izravnu ljudsku potrošnju
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • Propisane su opće odredbe vezane za reagense, opremu, izražavanja rezultata, preciznosti i analitičkih izvješća. Laboratoriji zaduženi za provedbu uzorkovanja i ispitivanja mlijeka moraju udovoljavati odredbama ovoga Pravilnika.
Informacije NN 133/2007 • 2.1.1. Voda koja se koristi za postupke otapanja, razrjeđivanja ili ispiranja, mora biti destilirana, deionizirana ili demineralizirana voda najmanje jednake čistoće osim ukoliko nije drugačije navedeno.
Poslovne stranice NN 133/2007 • 2.1.2. Pojam »otapanje« ili »razrjeđivanje« bez dodatnih navoda, podrazumijeva »otapanje u vodi« ili »razrjeđivanje vodom«.
Pregledi NN 133/2007 • Sve kemijske tvari koje se koriste moraju imati priznatu analitičku čistoću osim ukoliko nije drugačije navedeno.
Besplatno NN 133/2007 • Popisi opreme za različite referentne metode sadrže samo pribor za specijaliziranu upotrebu i pribor koji zahtijeva posebnu specifikaciju.
Glasnik NN 133/2007 • Pojam »analitička vaga« odnosi se na vagu osjetljivosti 0.1 mg.
Propis NN 133/2007 • Osim ukoliko je drugačije navedeno, rezultati navedeni u analitičkom izvješću iz točke 6. ovoga Priloga odnose se na aritmetičku vrijednost dobivenu iz dvije analize koje zadovoljavaju kriterij ponovljivosti iz točke 5.1.1. ovoga Priloga naveden za tu metodu. Ukoliko kriterij ponovljivosti nije zadovoljen, analiza mora biti ponovljena, ukoliko je to moguće, ili rezultat proglašen nevažećim.
Propis NN 133/2007 • Ukoliko nije drugačije navedeno, rezultati se moraju izračunavati kao maseni udio uzorka.
Propis NN 133/2007 • 5.1. Kriteriji preciznosti koji su zadani u svakoj metodi definirani su kako slijedi:
Propis NN 133/2007 • 5.1.1. Ponovljivost (r) je vrijednost ispod koje se nalazi apsolutna razlika između dva pojedinačna rezultata analiza dobivena primjenom istog postupka na istom materijalu za analizu, pod istim uvjetima (isti analitičar, ista oprema, isti laboratorij i kratki vremenski interval).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 96/07, Broj 54/01, Broj 99/08, Broj 2/05, Broj 119/08, Broj 125/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled