PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3799 NN 133/2007

• Laktodenzimetar bi trebalo provjeriti piknometrijskom metodom, korištenjem piknometra kapaciteta oko 100 ml koji je opremljen termometrom za mjerenje preciznosti.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.1. Promiješati uzorak preokretanjem kako bi se raspršila mast i te isti staviti u vodenu kupelj na 40 °C (4.4.). Pustiti da uzorak dosegne temperaturu od 40 °C i održavati tu temperaturu pet minuta. Temeljito promiješati laganim preokretanjem kako bi se mast ravnomjerno rasporedila uz izbjegavanje nastanka pjene. Uzorak ohladiti na 20 °C u drugoj vodenoj kupelji (4.3.).


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.2. Temeljito promiješati uzorak laganim preokretanjem kako bi se izbjeglo stvaranje pjene. Uliti mlijeko u cilindar (4.2.) koji se mora držati nagnutim kako bi se izbjeglo stvaranje pjene. Koristiti dostatnu količinu uzorka mlijeka kako bi bili sigurni da će se dio preliti iz cilindra kada se u uzorak uroni laktodenzimetar (4.1.). Pažljivo spustiti laktodenzimetar u mlijeko i pustiti ga da slobodno pluta dok ne postigne ravnotežu. Cilindar treba položiti okomito. Laktodenzimetar treba biti namješten u sredini stupca tekućine i ne bi trebao dodirivati stranice cilindra.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 5.3. Kada se laktodenzimetar umiri očitati oznaku na vrhu meniskusa.


Internet NN 133/2007
• 5.4. Odmah nakon što se izvrši očitavanje na hidrometru staviti termometar (4.5.) u uzorak i očitati temperaturu s točnošću od 0,5 °C. Temperatura ne smije odstupati više od 2 °C od 20 °C.

Internet stranice NN 133/2007
• Metoda izračuna i formula: specifična masa uzorka izražava se u g/ml obranog mlijeka na 20 °C u skladu sa sljedećom formulom:

Internet stranice NN 133/2007 • ALTERNATIVNI POSTUPAK KOJI UKLJUČUJE KORIŠTENJE EPRUVETA ZA EKSTRAKCIJU MASTI SA SIFONOM ILI NASTAVKOM BOCE ŠTRCALJKE
Internet stranice NN 133/2007 • Učiniti kako je navedeno pod 6.2., ali pri tome koristite epruvete za ekstrakciju masti (pogledati 5.6.).
Internet stranice NN 133/2007 • Uzorak za analizu treba u potpunosti postaviti na dno epruvete za ekstrakciju.
Internet stranice NN 133/2007 • A.1.5.1. Dodati 2 ml otopine amonijaka (4.1.), ili jednaki volumen otopine amonijaka veće koncentracije, i temeljito promiješati s prethodno pripremljenim uzorkom za analizu na dnu epruvete. Nakon dodavanja amonijaka, provesti analizu bez odgađanja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • A.1.5.2. Dodati 10 ml etanola (4.2.) i lagano, ali temeljito promiješati na dnu epruvete. Po želji dodati dvije kapi otopine kongo crvenila ili krezol crvenila (4.3.).
Informacije NN 133/2007 • A.1.5.3. Dodati 25 ml dietiletera (4.4.), zatvoriti epruvetu plutenim čepom zasićenim vodom ili zatvaračem natopljenim vodom (5.6.), i snažnije tresti epruvetu (kako bi se izbjeglo nastajanje postojanih emulzija) i preokretati je jednu minutu. Ukoliko je to potrebno, ohladiti epruvetu u tekućoj vodi, a zatim pažljivo odstraniti čep od pluta ili drugi zatvarač i isprati čep i vrat epruvete s malo smjese otapala (4.6.) korištenjem boce štrcaljke (5.8.) tako da isprani sadržaj uđe u epruvetu.
Poslovne stranice NN 133/2007 • A.1.5.4. Dodati 25 ml petroletera (4.5.), zatvoriti epruvetu s ponovno natopljenim plutenim čepom ili drugim zatvaračem (ponovno ga natopiti uranjanjem u vodu), i lagano tresti epruvetu 30 sekundi kako je opisano u točki A.1.5.3.
Pregledi NN 133/2007 • A.1.5.5. Centrifugirati zatvorenu epruvetu jednu do pet minuta s rotacijskom frekvencijom od 500 do 600 okretaja na minutu (5.2.). Ukoliko centrifuga nije na raspolaganju (pogledati napomenu pod 5.2.), pustiti zatvorenu epruvetu da stoji u stalku (5.7.) barem 30 minuta, dok gornji sloj ne postane bistar i jasno odvojen od vodenog sloja. Prema potrebi ohladiti epruvetu pod tekućom vodom.
Besplatno NN 133/2007 • A.1.5.6. Pažljivo odstraniti pluteni čep ili drugi zatvarač i isprati čep i vrat epruvete s malo smjese otapala tako da isprani sadržaj uđe u epruvetu.
Glasnik NN 133/2007 • A.1.5.7. Umetnuti sifonski nastavak ili nastavak boce štrcaljke u epruvetu i gurnuti prema dolje dugi unutarnji krak nastavka dok dovod ne bude otprilike 3 mm iznad granice između slojeva. Unutarnji krak nastavka treba biti paralelan s osi epruvete za ekstrakciju.
Propis NN 133/2007 • Pažljivo preliti gornji sloj iz epruvete u pripremljenu posudu za sakupljanje masti (6.4.) koja sadrži nekoliko pomagala za ključanje (5.10.) u slučaju tikvica (neobavezno s metalnim zdjelama), izbjegavajući da se pri tome prenese dio vodenog sloja. Isprati odvod nastavka s malo smijese otapala, sakupljajući isprani sadržaj u posudu za sakupljanje masti.
Propis NN 133/2007 • A.1.5.8. Otpustiti nastavak iz vrata epruvete, lagano podignuti nastavak i isprati donji dio njegovog duljeg unutarnjeg kraka s malo smijese otapala. Spustiti i ponovno umetnuti nastavak pa prenijeti isprani sadržaj u posudu za sakupljanje masti.
Propis NN 133/2007 • Isprati odvod nastavka s malo smijese otapala, sakupljajući isprani sadržaj u posudi. Po želji se otapalo ili dio otapala mogu ukloniti iz posude destilacijom ili isparavanjem, kako je opisano u točki 6.5.12.
Propis NN 133/2007 • A.1.5.9. Ponovno otpustiti nastavak iz vrata, polako podignuti nastavak i dodajte 5 ml etanola sadržaju epruvete, koristeći etanol za ispiranje dugog unutarnjeg kraka nastavka; promiješati kako je opisano u točki A.1.5.2.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 72/07, Broj 90/06, Broj 5/09, Broj 141/99, Broj 29/00, Broj 80/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled