PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3799 NN 133/2007

• Niži ili viši rezultati ukazuju na propuste u postupku i/ili netočnost koncentracije standardnih otopina (4.7.).


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 6.7.2. Provjeriti je li postupak razgradnje dovoljan za oslobađanje ukupnog proteinskog dušika korištenjem uzorka za analizu od 0,20 g čistog triptofana, 0,35 g fenacetina ili 0,20 g lizin hidroklorida (4.10.). Sva mjerenja trebala bi biti provedena s točnošću od 0,001 g. Najmanje 98 – 99 % dušika trebalo bi biti rekuperirano.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• Pri radu s koncentriranom sumpornom kiselinom i natrij-hidroksidom i kada se rukuje Kjeldahlovim tikvicama, uvijek nositi laboratorijsku kutu, zaštitne naočale i rukavice otporne na kiselinu.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• Nikad ne ostavljati Kjeldahlove tikvice bez nadzora tijekom destilacije. Zbog potencijalne opasnosti odmah zaustaviti destilaciju ukoliko sadržaj tikvice ključa prejako. Ukoliko je struja isključena više od dvije do tri minute, spustiti tikvicu za sakupljanje tako da destilacijski vršak bude izvan tekućine.


Internet NN 133/2007
• Izračunajte udio dušika (WN), izraženo u gramima dušika na 100 g proizvoda sljedećom formulom:

Internet stranice NN 133/2007
• 9.1. Koristiti aparaturu za razgradnju s cilindričnim tikvicama, umjesto digestora i Kjeldahlovih tikvica opisanih u točkama 5.5. i 5.1. U tom slučaju svaki uređaj treba zasebno provjeriti kako bi se utvrdile potencijalne nepravilnosti (6.7.).

Internet stranice NN 133/2007 • 9.2. Koristiti parnu destilaciju umjesto izravnog zagrijavanja tikvica (6.4.). Kada instrument ne dopušta korištenje destilirane vode, treba obratiti pozornost na to sadrži li voda hlapljive kiseline ili baze.
Internet stranice NN 133/2007 • 9.3. Uzorak za analizu od 1 g mlijeka (semi-makro Kjeldahl) može se koristiti umjesto 5 g (6.1.) ukoliko:
Internet stranice NN 133/2007 • – se količine reagensa korištenog za mineralizaciju (6.1.): H2 SO4, CuSO4 · 5H2 O, K2 SO4, smanje u istom omjeru (1/5).
Internet stranice NN 133/2007 • – se količina otopina natrij-hidroksida (6.3.) smanji u istom omjeru (1/5).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • – se mora koristiti standardna kisela otopina (4.7.) niže koncentracije (0,02 do 0,03 mol/l).
Informacije NN 133/2007 • Napomena: Korištenje jedne ili više od ovih mogućnosti prihvatljivo je samo ukoliko su vrijednost ponovljivosti (8.2.1.) i rezultati dvije provjere točnosti (6.7.) u skladu s uvjetima propisanima ovom metodom.
Poslovne stranice NN 133/2007 • Ovim se postupkom opisuje referentna metoda za određivanje udjela proteina u toplinski obrađenom mlijeku.
Pregledi NN 133/2007 • Na tržište Republike Hrvatske može se stavljati samo ono toplinski obrađeno kravlje mlijeko namijenjeno za prehranu ljudi koje udovoljava zahtjevu da mu je točka smrzavanja najviše -0,520 °C i masa najmanje 1028 grama po litri, ako se određuje u punomasnom mlijeku pri 20 °C ili ekvivalentne vrijednosti ako se određuje u potpuno obranom mlijeku pri 20 °C, te da sadrži najmanje 28 grama proteina po litri, izračunato množenjem udjela ukupnog dušika u mlijeku sa 6,38, a udio bezmasne suhe tvari najmanje 8,50%.
Besplatno NN 133/2007 • Točka smrzavanja veća od -0,520 °C bit će prihvatljiva pod uvjetom da službene kontrole pokazuju da u mlijeku nema dodane vode odnosno da sirovo mlijeko udovoljava odredbama Pravilnika o kakvoći svježeg sirovog mlijeka (»Narodne novine« br. 102/2000) 2.
Glasnik NN 133/2007 • Udio proteina – je vrijednost koja se dobije množenjem udjela ukupnog dušika, izraženog kao maseni udio, određenog metodom opisanom u odjeljku IV. stavku 3., s odgovarajućim faktorom (3.).
Propis NN 133/2007 • Ovim se postupkom opisuje referentna metoda određivanja specifične mase sirovog mlijeka i punomasnog mlijeka, djelomično obranog mlijeka i obranog mlijeka na 20 °C.
Propis NN 133/2007 • Specifična masa mlijeka je omjer mase određenog volumena mlijeka na 20 °C i mase istog volumena vode na 20 °C.
Propis NN 133/2007 • Specifični gravitacijski laktodenzimetar je instrument koji se sastoji od staklenog plovka koji je u svom donjem dijelu širok i težak. Cilindrična staklena cjevčica je spojena na gornji kraj plovka te je usporedna s njim; gornji dio cjevčice je zatvoren.
Propis NN 133/2007 • Stakleni plovak sadrži teret (olovo, živa, itd.) namijenjen prilagođavanju mase hidrometra. Cjevčica ima skalu od 1,025 do 1,035 g/ml.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 113/03, Broj 47/05, Broj 46/02, Broj 9/01, Broj 51/07, Broj 1/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled